Behandlingsforløp

Bestill time hos kjeveortoped

Bestill time ved å ringe +47 69 16 69 60 eller sende oss e-post til oslo@bygdoytannklinikk.no

Du kan også bestille time på vår online bookingside.

Åpningstider
Hverdager 09:00-20:00

Vi vil besvare din henvedelse  så raskt som mulig.

bygdøy alle tannklinikk resepsjon venterom
tannregulering pasient på konsultasjon hos kjeveortoped
opg bilde for tannregulering

Henvisning til kjeveortopedisk behandling

Svar:  Ta kontakt med din tannlege eller tannpleier i det offentlige sektor for å få en henvisning, dersom de ved undersøkelse av barn/ungdom oppdager en bittfeil med behov for tannreguleringsbehandling vil de fylle ut en henvisning som du tar med til oss.

Hva skjer når du kommer til klinikken?

Svar: Du kan henvende deg i resepsjonen vår når du kommer slik at vi kan registrere at du er kommet. Er du ny pasient? Kom 15 minutter før timen for utfylling av helseskjema og eventulet registrering av henvisning.

Hva skjer ved første besøk hos kjeveortopeden?

Svar: Ved første besøk hos oss vil behovet for tannregulering bli vurdert og diskutert. Gjennomgang og informasjon og diskusjon av individuell behandlingsplan.

Hva gjør jeg etter første besøk?

Svar:  Etter første besøk har du mulgihet til å tenke og lese deg igjeonnom behandlingsplanen og brosjyrer du fikk av kjeveortopeden.

Du kan også ta kontakt, for å sette opp en time for at vi sammen kan gå igjeonom våre betalingsalternativer. 

Hva skjer på den andre timen hos kjeveortopeden?

Svar:  Records – Dersom det er klart til å starte behandling, det tas de resterende diagnostiske hjelpemilder (foto, Panoramarøntgen bilder, avtrykk til studiemodeller). Kjeveortopeden trenger dette for å kunne lage behandlingsplanen. Dette er også påkrevet dokumentasjon til det offentlige (Helfo). Signering av den kjeveortopediske behandlingsplanen. Du får også informasjon om delbetaling – Les mer om betalningsalternativ.  

Hva skjer på den tredje timen hos kjeveortopeden?

Svar:  Ved tredje besøk hos Kjeveortoped starter vi med aktiv behandling. Det er ikke noe smerter i forbundet med påsetting av tannregulering. Det tar ca 45-60 minuter å sette på tannregulering på begge kjever. Når reguleringen er satt på får dere en grundig gjennomgang av hvordan tannpussen bør utføres og hva som er viktig å tenke på og ta hensyn til når man har regulering på tennene.

Hvordan skal jeg ta vare på munnhygienen med regulering?

Svar:  Du får tildelt et start-kit som inneholder ulike hjelpemidler. Der får du blant annet:

  • En tannbørste og en solobørste (tannbørste med et lite hode). Solobørste er fin å bruke mellom hver kloss, og spesielt i mellomrommet mellom tenner der vanlig tannbørste ikke helt kommer til pga.«strengen».
  • Munskyld for tannregulering.
  • Tannkrem spesifistert for tannregulering.
  • Dere får også med brosjyre med den samme nyttige informasjonen dere får presentert muntlig.

Hva skjer etter påsetting av tannregulering?

Svar:  Kontroller / aktivering – Pasienten skal ha reguleringen på fra 12-18 mnd, derfor vil det bli kontroll / straming hver 4-8 uker. Det er viktig at de som bruker plater og annen avtagbar regulering tar denne med til hver kontroll, da disse må justeres og kontrolleres. På en kontrolltime sjekker og kontrollerer vi reguleringen/platen, bytter buer og strenger, justerer, skifter strikk. Ved hver time sjekker vi også tannpussen.

Hva skjer etter endt behandling?

Svar:  Når tannreguleringen fjernes, fjerner vi limrester / tannstein og pusser og polerer tennene. Etter endt behandling får man ofte tynne strenger som er limt på baksiden av dine fortenner. Hensikten er å stabilisere tennene i deres nye posisjon. Det kan hende man også får en avtakbar skinne, en gom, som brukes om natten i et par år etter behandlingen. Dette vil du få mer informasjon om av oss – både i hvordan den skal brukes og hvordan den rengjøres. Du vil også kunne se før og etter resultat.

Trenger jeg å komme til kontroll etter endt behandling?

Svar:  Du trenger ikke komme til kontroll etter endt behandling. Men dersom strengene bak tennene løsner, tar du kontakt med oss for en akutt time.

Ønsker du estetisk behandling etter tannregulering?

Svar:  Selv om mange ikke er klar over det, så er det faktisk mulig å bleke tennene etter kjeveortopedisk behandling. Blekingen kan både utføres hos oss eller hjemme. 

Vi har gleden av å ønske vår pasienter velkommen til oss på Bygdøy Alle Tannklinikk. Husk vårt mål er alltid et best mulig behandlingsresultat.

Amir Moradi


Spesialist i kjeveortopedi

Bestill Time

  • Telefon
  • E-post
Call Now Button