• +47 69 16 69 60
  • Oslo@bygdoytannklinikk.no
  • Bygdøy Allé 18, 0262 Oslo

Tradisjonell Clear Tannregulering

Blant ungdom og voksen er Damon Clear tannregulering mest vanlig. Den består av små usynligklosser som festes på forsiden av tennene. En metall-bue som igjen er festet til klossene påfører tennene kraft og justeres over tid slik at tennene flyttes i riktig retning.

Ring oss på +47 69 16 69 60 for å bestille time eller for mer informasjon. Husk Gratis konsultasjon!

Hva er Damon Clear Tannregulering

Bracket/feste systemet vi bruker på de aller fleste pasientene er Damon systemet. Damon Clear systemet er i dag siste generasjon innen tannregulering med hvite klosser. Vi har valgt dette, da våre erfaringer er at det er mer behagelig for pasientene, gir enklere og bedre renhold, samt et godt behandlingsresultat.

Vi har valgt dette, da våre erfaringer er at det er mer behagelig for pasientene, gir enklere og bedre renhold, samt et godt behandlingsresultat.

Damon Clear

Tannregulering brukes når man må rette opp en eller flere tenners plassering, når nye tenner ikke kommer frem av seg selv, de har feil i bitt og kjevefunksjon, eller om de har et problem med talefunksjon på grunn av tennenes plassering.

 Damon system regulerer dine tenner raskere, og med mye mindre smerter under prosessen, enn annen tannregulering. Det er bare sjelden det er nødvendig med tanntrekking i forkant.

Damon har et elastisk bånd som gir mindre smerter når kjeveortopeden regulerer dine tenner. Du slipper å få fryktelig vondt i dagene etter hver gang de skal stramme. Damon system strammes dessuten langt færre ganger enn andre tannreguleringer.

Damon system regulerer dine tenner raskere enn tradisjonell tannregulering. Dette er en stor fordel for deg. Noen ganger kan det gå enda raskere.

Dekker staten tannreguleringen?

Helfo-refusjon ved tannregulering hos barm. Beløpet du får dekket beregnes ut fra takster og avhenger av bittavvikets alvorlighetsgrad:
 
Gruppe A «svært stort behov» får 100% dekning etter honorartakstene.
 
Gruppe B «stort behov» får 75% dekning etter honorartakstene.
 
Gruppe C «klart behov» får 0% dekning etter honorartakstene.

1. Første besøk hos kjeveortped?

Ved første besøk hos oss vil behovet for tannregulering bli vurdert og diskutert. Vi ser på hvordan vi best mulig kan ordne din bittfeil med hensyn til tidspunkt, apparatur,behnadlingstid og ønsker. Pasientens foresatte får vite hva behandlingen omtrent vil koste. Hvis det er nødvendig,så kan det i noen tilfeller være aktuelt å ta et røntegnbilde allerede på første konsultasjon.

2. Andre timen hos kjeveortopeden?

  • Det tas de resterende diagnostiske hjelpemilder (fotos,avtrykk tilstudiemodeller)
  • Gjennomgang,informasjon og diskusjon av behandlingsplan.
  • Signering av den kjeveortopediske behandlingsplanen med foresatte.

3. Tredje timen hos kjeveortopeden

Ved tredje besøk hos Kjeveortoped starter vi med aktiv behandling. Det å sette på tannregulering er som å lime på små ”smykker” på tennene. Det er ikke noe smerter i forbundet med påsetting av tannregulering. Det tar ca 45-60 minuter å sette på tannregulering i begge kjever.deretter følger kontroller med 6-8 ukers intervaller. Vi forsøker i de påfølgende kontroller og informere pasienten og foresatte om hva somer gjort og hva som skjer videre. Det er veldig viktig at man følger de instruksjoner som blir gitt rundt strikkbruk og renhold, for å oppnå detønskede sluttresultatet.

Etter påsetting av tannreguelring

Pasienten skal ha reguleringen på fra 12-18 mnd, derfor vil det bli kontroll/straming hver 4-6 uke.Det er viktig at de som bruker plater ogannen avtagbar regulering tar denne med til hver kontroll, da disse må justeres og kontrolleres.

Endt behandling

Etter endt behandling får man ofte tynne strenger som er limt på baksiden av dine fortenner.
Hensikten er å stabilisere tennene i deres nye posisjon. Det kan hende man og så får en avtakbar skinne, en gom, som brukes om natten i et par år etter behandlingen. Dette vil du få mer informasjon om av oss  både i hvordan den skal brukes og hvordan den rengjøres. Du vil også kunne se før og etter resultat.

Bestill Time

Som ny pasient hos Bygdøy Alle Tannklinikk er det nødvendig at du fyller ut et helseskjema når du kommer til første time/konsultasjon.

  • Fra helseskjema henter vi den viktigste informasjonen om din helse.
  • Her kan vi finne årsaken til eventuelle problem du har i munnen og se om du har rett til refusjon fra HELFO.
  • Det anbefales at du kommer 10 min før avtalt tidpunkt for time, slik at du har god tid til å fylle ut skjemaet.

Vi gjør oppmerksom på at avbestilling av avtalt time kan gjøres per telefon og e-post. 

Avbestilling av en time/konsultasjon må gjøres på virkedager (mandag-fredag), senest 24 timer i forveien.

Voksen Tannregulering

Google Reviews

4.9
4.9/5
Algirdas is the best dentist, I have always been afraid of going to dentist and hated it. But Algirdas has made me safe, I am not afraid as long as I go to him. Recommend him if you want a good dentist who cares for you.
Veldig fin og ryddig opplevelse av klinikken, og ikke minst god rådgivning og gjennomgang av pleien i forkant og underveis.
Smertefritt og mye mer behagelig enn jeg trodde. Fjernet tannstein, pusset og renset med Airflow, polering og fylling. Veldig fornøyd med resultatet, og kan anbefale andre med tannlegeskrekk og komme hit
Previous
Next

Kontakt

Tlf: +47 69 16 69 60

Oslo@bygdoytannklinikk.no

Adresse

Bygdøy Alle 18

0262 Oslo, Norge

Åpningstider

Man – Fre: 09:00 – 18:00

Lørdag: 10:00 – 16:00

Kontakt Oss