Damon Clear Tannregulering

Blant ungdom og voksen er Damon Clear tannregulering mest vanlig. Den består av små usynligklosser som festes på forsiden av tennene. En metall-bue som igjen er festet til klossene påfører tennene kraft og justeres over tid slik at tennene flyttes i riktig retning.

Bracket/feste systemet vi bruker på de aller fleste pasientene er Damon systemet. Damon Clear systemet er i dag siste generasjon innen tannregulering. Vi har valgt dette, da våre erfaringer er at det er mer behagelig for pasientene, gir enklere og bedre renhold, samt et godt behandlingsresultat.

Tannregulering brukes når man må rette opp en eller flere tenners plassering, når nye tenner ikke kommer frem av seg selv, de har feil i bitt og kjevefunksjon, eller om de har et problem med talefunksjon på grunn av tennenes plassering.

 Damon system regulerer dine tenner raskere, og med mye mindre smerter under prosessen, enn annen tannregulering. Det er bare sjelden det er nødvendig med tanntrekking i forkant.

Damon har et elastisk bånd som gir mindre smerter når kjeveortopeden regulerer dine tenner. Du slipper å få fryktelig vondt i dagene etter hver gang de skal stramme. Damon system strammes dessuten langt færre ganger enn andre tannreguleringer.

Damon system regulerer dine tenner raskere enn tradisjonell tannregulering. Dette er en stor fordel for deg. Noen ganger kan det gå enda raskere.

Først kommer dere til en konsultasjon med vår kjeveortoped som tar røntgen og lager en behandlingsplan i samarbeid med dere. Dere får en pris på hele behandlingen og en oversikt over hva dere skal ha refundert fra Helfo. Vi ordner søknaden. Dere betaler kun egenandel.

Amir Moradi


Spesialist i Kjeveortopedi

Bestill Time

  • Telefon
  • E-post
Call Now Button