• +47 69 16 69 60
 • Oslo@bygdoytannklinikk.no
 • Bygdøy Allé 18, 0262 Oslo

Visdomstann Kirurgi

Kirurgisk fjerning av visdomstann er en kirurgisk prosedyre for å fjerne en eller flere visdomstenner. Hvis en eller flere visdomstenner har ikke plass til å vokse i overkjeven eller underkjeven som resulterer i smerter, infeksjoner eller andre tannproblemer, vil du sannsynligvis trenge å få den trukket. 

Vår Oral kirurg på Bygdøy Allé er HELFO godkjent og har god erfaring med kirurgisk trekking av visdomstenner.

Ring oss på +47 69 16 69 60 for å bestille time eller for mer informasjon. Husk Gratis konsultasjon!

Kirurgisk Fjerning av visdomstann

Kirurgisk fjerning av visdomstann er en vanlig situasjon hos personer over 20 år, og kommer av at det er for liten størrelse på kjeven i forhold til samlet bredde av tennene. Visdomstennene er de siste tennene som bryter frem, og en visdomstann blir derfor ofte inneklemt i ei skjev stilling mot tolvårsjekselen foran.

Dette vil ofte føre til betennelse i tannkjøttet eller tannråte, eventuell skade på nabotannen, og derfor bør vi fjerne visdomstannen.

Hva må jeg forbrede meg på før kirurgisk fjerning av visdomstann?

Det er ingen forberedelse til fjerning av visdomstenner, men dersom du bruker blodfortynnende medikamenter som f.eks. Albyl, Marevan m.m. er det viktig at INR-verdien er stabil og helst 2,5 eller mindre.

Får jeg bedøvelse når jeg skal trekke min visdomstann?

Før fjerning av din visdomstenner får du lokal bedøvelse som fjerner smerten, men du vil oppleve trykk og press. Tyngdekraften hjelper i etterkant til, slik at det sjelden samler seg mat i såret. De fleste opplever lite smerte i ettertid.

Behandling

Oral kirurgen skjærer et lite snitt rundt tannen og får fjernet alt uten problemer. Etterpå får du noen få sting som lukker såret. Som vanlig er du bedøvd og kjenner ingenting. Oral kirurgen vil gi deg smertestillende medisiner som lindrer dunkingen som ofte kan oppstå de første par dagene etter at visdomstannen er fjernet.

Etter Behandling

For å oppnå god sårtilheling uten komplikasjoner anbefaler vi følgende:

 • Ikke spis, drikk eller skyll de første 2-3 timene etter operasjonen.
 • Myk mat og ikke overdreven gaping.
 • Unngå å røyke de første dagene.
 • Ingen fysisk aktivitet den første dagen, og helst ikke pulsøkende aktivitet de neste påfølgende dagene.
 • Puss tennene som vanlig men unngå operasjonsområdet.
 • Bruk eventuelt is-pose mot huden over operasjonsområdet

Det er ikke uvanlig at du opplever smerter etter operasjon. Det kan også forekomme hevelse, blåmerker og/eller gapeproblemer den første uken. Smertestillende får du på apoteket eller på resept av behandler, brukes som anvist.

Betennelse

Et par dager etter inngrepet kan det oppstå betennelse. Symptomene er forverring av smerter, evt. feber og/eller hevelse som er hard, varm og rød. Det er riktignok sjeldent, men det skjer. Fra alle sår kommer normalt en svakt gulaktig væske, som kan gi en dårlig smak i munnen men er et ledd i tilhelingen. Derfor er det ikke nødvendigvis en ny betennelse.

Er det forskjell på Visdomstenner i overkjeven og underkjeven?

Det er forskjell på trekking av visdomstenner i overkjeven og i underkjeven!

  • Visdomstenner i overkjeven har ofte samlede røtter og krever sjelden større kirurgisk inngrep. 
  • Visdomstenner i underkjeven kan være vanskeligere å få ut. Det er også større variasjon i disse da operasjonen er avhengig av hvordan tannen ligger.

Når skal sting fjernes?

Stingene fjerner du hos oss etter 7-10 dager, I noen tilfeller setter vi sting som løser seg opp av seg selv. Dette vil du i så fall bli informert om etter operasjonen.

Dersom det blør fra operasjonsområdet kan du stanse dette ved å bite på kompress i 30 minutter. Dersom det ikke slutter å blø det første døgnet, må du ta kontakt med tannlege din.

Såret vil gro etter 1-2 uker

Bestill Time

Som ny pasient hos Bygdøy Alle Tannklinikk er det nødvendig at du fyller ut et helseskjema når du kommer til første time/konsultasjon.

 • Fra helseskjema henter vi den viktigste informasjonen om din helse.
 • Her kan vi finne årsaken til eventuelle problem du har i munnen og se om du har rett til refusjon fra HELFO.
 • Det anbefales at du kommer 10 min før avtalt tidpunkt for time, slik at du har god tid til å fylle ut skjemaet.

Vi gjør oppmerksom på at avbestilling av avtalt time kan gjøres per telefon og e-post. 

Avbestilling av en time/konsultasjon må gjøres på virkedager (mandag-fredag), senest 24 timer i forveien.

Visdomstann kirurgi

Google Reviews

4.9
4.9/5
Algirdas is the best dentist, I have always been afraid of going to dentist and hated it. But Algirdas has made me safe, I am not afraid as long as I go to him. Recommend him if you want a good dentist who cares for you.
Veldig fin og ryddig opplevelse av klinikken, og ikke minst god rådgivning og gjennomgang av pleien i forkant og underveis.
Smertefritt og mye mer behagelig enn jeg trodde. Fjernet tannstein, pusset og renset med Airflow, polering og fylling. Veldig fornøyd med resultatet, og kan anbefale andre med tannlegeskrekk og komme hit
Previous
Next

Kontakt

Tlf: +47 69 16 69 60

Oslo@bygdoytannklinikk.no

Adresse

Bygdøy Alle 18

0262 Oslo, Norge

Åpningstider

Man – Fre: 09:00 – 18:00

Lørdag: 10:00 – 16:00

Kontakt Oss