• +47 69 16 69 60
 • Oslo@bygdoytannklinikk.no
 • Bygdøy Allé 18, 0262 Oslo

En tannbro er et alternativ mellom løsning som kan brukes til å erstatte en eller flere tenner. Hvis du mangler en eller flere tenner, kan fast bro være et godt alternativ. En tannbro settes fast i munnen av tannlegen, og er ment å være en permanent tannerstatning. Du kan få en treleddet bro, eller en hel bro. Vi setter kroner på tennene på hver side av det åpne rommet, og den nye tannen, settes inn mellom disse.

En bro består hovedsakelig av:

 • Porselen, plast eller en kombinasjon av disse materialer.
 • To kroner på nærliggende tenner, som holder den kunstige tann på plass.

Ring oss på +47 69 16 69 60 for å bestille time eller for mer informasjon. Husk Gratis konsultasjon!

Tannbro - årsaker

Når du ønsker å erstatte en manglende eller ødelagt tann, vil en bro være den rimeligste løsningen. Dette er en god behandling som gir tilbake et flott smil.

En tannbro er også en raskere løsning enn tannimplantat.

Når en eller flere av dine tenner mangler, kan det være lurt å få en bro til å erstatte de manglende tenner, hvis nabotennene er sunne. Manglende tenner vil ha innflytelse på:

 • Dit smil og utseende.
 • Dit bitt. 
 • Formen på ditt ansikt.

Forskjellig typer av bro

Tradisjonell, fast bro
En tradisjonell bro er den mest vanlige og brukte bro. Består av et mellomledd som er smeltet sammen med to porselenskroner, som er bygget på nærliggende tenner eller implantater. Normalt lages mellomleddet enten i keramikk eller i porselen, som er smeltet til metall. Broen er sementert på nabotennene og kan derfor ikke fjernes, derav navnet fast bro.

Resin-bonded bro
Denne type bro brukes hvis hullet er plassert mellom dine fortenner eller hvis tennene omkring hullet er sunne og sterke.

Behandling

Å lage en bro tar to besøk hos tannlegen.

Første besøk

Ved det første besøket forberedes tennene og det blir utført en undersøkelse av tenner og tannkjøtt, og tannlegen vurderer om tannbro er løsningen. Tannlegen tar et avtrykk av dine tenner med digital 3D scanner som sendes til tanntekniker og man lager en midlertidig bro. Du blir også enig med tannlegen om hvilken farge og hvilket materiale som skal brukes.

Andre besøk

Ved det andre besøket fjernes den midlertidige broen og man prøver den riktige broen. Da blir det kontrollert passform, biting og farge. Er både pasient og tannlege fornøyde sementeres broen på plass.

Hva kan erstatte en bro?

 • Implantater 
 • Del proteser
 • Helproteser

En tannbro holder ofte i mer enn 10 år. God munnhygiene er viktig.

Bestill Time

Som ny pasient hos Bygdøy Alle Tannklinikk er det nødvendig at du fyller ut et helseskjema når du kommer til første time/konsultasjon.

 • Fra helseskjema henter vi den viktigste informasjonen om din helse.
 • Her kan vi finne årsaken til eventuelle problem du har i munnen og se om du har rett til refusjon fra HELFO.
 • Det anbefales at du kommer 10 min før avtalt tidpunkt for time, slik at du har god tid til å fylle ut skjemaet.

Vi gjør oppmerksom på at avbestilling av avtalt time kan gjøres per telefon og e-post. 

Avbestilling av en time/konsultasjon må gjøres på virkedager (mandag-fredag), senest 24 timer i forveien.

Rens med AirFlow

Google Reviews

4.9
4.9/5
Algirdas is the best dentist, I have always been afraid of going to dentist and hated it. But Algirdas has made me safe, I am not afraid as long as I go to him. Recommend him if you want a good dentist who cares for you.
Veldig fin og ryddig opplevelse av klinikken, og ikke minst god rådgivning og gjennomgang av pleien i forkant og underveis.
Smertefritt og mye mer behagelig enn jeg trodde. Fjernet tannstein, pusset og renset med Airflow, polering og fylling. Veldig fornøyd med resultatet, og kan anbefale andre med tannlegeskrekk og komme hit
Previous
Next

Kontakt

Tlf: +47 69 16 69 60

Oslo@bygdoytannklinikk.no

Adresse

Bygdøy Alle 18

0262 Oslo, Norge

Åpningstider

Man – Fre: 09:00 – 18:00

Lørdag: 10:00 – 16:00

Kontakt Oss