Tannkrone

Krone er en type fyllingsbehandling. Vi anbefaler kroner på tenner som har hatt veldig store hull, eller har fått en rotfylling. Dette fordi rotfylte tenner er svakere enn vanlige tenner, tåler lite og knekker lett. 

En krone går rundt hele tannen som en kappe og limes på plass med sement. Dette gjør at kronen styrker tannen og forebygger at biter av tenner knekker. 

For å lage en krone må man slipe rundt tannen til en bestemt form slik at det blir plass til kappen som skal dekke tannen. Deretter tas det avtrykk av tannen slik at dette kan sendes til tanntekniker. Det er tannteknikeren som lager kronen. Denne prosedyren tar tid, og krever at du skal besøke tannlegen 2 ganger. Det kan bli nødvendig med flere eller lange besøk hos tannlegen, dersom man lager en bro. En bro er flere kroner som sitter sammen, og skal erstatte flere nabotenner samtidig. 

Kroner lages enten av keramikk i hele sin helhet, eller av kombinasjon av metall og keramikk. Hel keramiske kroner brukes vanligvis i estetisk områder, mens metal keramikk kroner brukes i bakerste tenner. Siden kroner er sterke materialer, blir det sjelden behov for å skifte de ut resten av livet. 

Når en krone er limt på plass, ser den ut som en ekte tann, og kan brukes som en vanlig tann.

Bestill Time

  • Telefon
  • E-post

 

Call Now Button