Visdomstenner

De fleste mennesker har 4 visdomstenner, 2 i underkjeven og 2 i overkjeven. Disse er tenner som begynner å dannes fra man er ca 17 år gamel, men det er ikke alltid visdomstenner bryter frem og kan ses i munnen. De fleste er derfor ikke klare over at der har visdomstenner. 

Mange visdomstenner bryter frem uproblematiske og kommer ut i samme tannrekken som de andre tennene i munnen. Men noen ganger vokser de skjevt i kjeven eller blir stoppet av enten de andre tennene eller tannkjøttet over fra å bryte ut. Enkelte ganger hender også at tannkjøttet som ligger over tannen blir betent og kan være veldig smertefullt. Når det er slik anbefaler vi at tannen kan trekkes. 

For å vurdere visdomstenner tar vi vanligvis et vanlig røntgenbilde eller et OPG. Fordelen med et OPG er at man kan vurdere de ander visdomstennene samtidig. 

Visdomstenner har som regel kompliserte røtter, og må derfor trekkes ved en liten operasjon. Tannlegen din skal forklare deg prosedyren for dette hvis en operasjon blir nødvendig. 

 

Bestill Time

  • Telefon
  • E-post
Call Now Button